نقد استانی کتاب " بهم میاد؟!" با همکاری کتابخانه امام حسین (ع)و شهید خضریان برگزار شد
به گزارش روابط عمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی استان همدان، دبیر جلسه نقد این کتاب اظهار داشت: داستان کتاب، روایتی از یک دختر مسلمان استرالیایی است که از پدر و مادری فلسطینی زاده شده و در حومه ملبورن زندگی می کند و در طی داستان او بزرگترین تصمیم زندگی اش را می گیرد.
قاسمی فتح ادامه داد: "امل" تصمیم می گیرد که حجاب را به عنوان پوشش دائم خود انتخاب کند و برخلاف برخی دختران مسلمان که یا به شکل سنتی و بر اساس عادت حجاب دارند یا این پوشش را گاهی رعایت می کنند و گاهی نه، که این حجاب در رمان پاره وقت! خوانده می شوند، بر اساس باور و عقیدهای درونی و پس از درگیری های طولانی ذهنی و فکری به این تصمیم می رسد.
وی افزود: داستان، بسیار واقعی است و وضعیت طبیعی زندگی امروزی دختری نوجوان را ترسیم می کند، از نام شخصیت های مشهور تا برنامه های تلویزیونی در داستان به چشم می خورند و در این رمان، مسائل و مشکلات روزمره دختری جوان به دقت تحلیل می شود.
دبیر جلسه نقد گفت: شخصیت اصلی داستان دختری کاملاً معمولی است که ساعت ها جلوی آینه، لباس هایش را امتحان می کند و برای خریدن لباس های جدید، انتظار می کشد، موقعی که روزه می گیرد، دلش برای شکلات محبوبش تنگ می شود و چشم انتظار افطار می ماند.
وی ادامه داد: وقتی با مادرش مشکل دارد، با هر ترفندی می کوشد تا سر او را کلاه بگذارد و به مقصود خود برسد و در هنگام مواجهه با هر مشکل، پیش از هر چیزی، گوشی تلفن را برمی دارد تا با «یاسمین» یا «لیلا» نزدیکترین دوستان خود، حرف بزند.
قاسمی فتح تصریح کرد: کتاب، مخاطب تعریف شده ای با نام نوجوان و جوان دارد و نویسنده با همذات پنداری، موقعیت واقعی او را به تصویر می کشد تا مسیر داستان را با همدلی او پیش ببرد و از این رو، هم پیام خود را به دختران مسلمان، که دغدغه حجاب دارند، می رساند و هم با مخاطبان غیر مسلمان خود سخن می گوید.
وی ادامه داد: رمان علاوه بر بیان دقیق وضعیت روحی و روانی دختری نوجوان، روابط عادی این دختر با محیط اطراف، به خصوص والدینش را خیلی خوب به تصویر می کشد.
قاسمی فتح اظهار کرد: از ویژگی های مهم این کتاب، گذشته از بیان موضوع در قالب هنر، این است که نشان می دهد مسئله حجاب اولا فقط موضوعی اعتقادی نیست و ابعاد فرهنگی، اجتماعی و .... آن بسیار در خور توجه است.
وی گفت: داستان با اعلام نمرات پایان ترم و قبولی امل با نمره A پایان می یابد که با عید فطر هم زمان شده است، جزئیات زندگی یک خانواده مسلمان در محیطی غیر اسلامی، حتی غذاها و سالادهای سفره افطار و عبادت های روزانه و شبانه خانواده نیز ذکر می شود.
دبیر جلسه نقد عنوان کرد: در ضمن مسابقه کتابخوانی آنلاین از همین کتاب در دهه کرامت از طریق شبکه کتابخوانان حرفه ای برگزار می گردد.
- ۹۴/۰۵/۲۶